vrijdag 30 mei 2008

Brett Dennen

Even een you tube bijdrage van Brett Dennen



Een stem waar je misschien even aan moet wennen.

IM meebome en meer chat


Bij im den ik meer aan Connie Palmen. Natuurlijk is chatten niet vreemd voor me maar ik doe er niets mee. Bij dit ding heb ik me dan naast het lezen van de info ook even voor de praktijk verder laten informeren door mijn dochter. Die chat denk ik wel een een uur of meer per dag.Ik heb de al@dinchat ook ook uitgeprobeerd maar dat was niet zo succesvol. Moest lang wachten en ik heb het maar opgegeven. Als ik dan het artikel van Rob Koers (rapport van aanbevelingen) lees over de inzet van de al@dinchat in de bibliotheken dan moet deze service nog wel verbeterd worden. In de praktijk loopt dit dus nog niet zo goed. Verder valt op dat in de VS door veel bibliotheken meebo op de homepage te vinden is.

Google docs e.d.

Google geeft goede mogelijkheden kantoor zaken overal te kunnen bewerken met google docs. Mijn belangstelling ging vooral uit naar het uploaden van excel bestanden. Dat ging goed. Alleen met grafieken vanuit excel ging lastiger. Die moet je eerst apart selecteren. Ik kan me voorstellen dat voor het werk google docs gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld de roosters voor de publieksdiensten. Dan hebben we geen last meer bij het opslaan van het rooster van de filialen als dat nog ergens anders open staat.

donderdag 29 mei 2008

zandgebakmuziek

Prima singer songwriter is Bret Dennen. Luister naar de cd there is so much van Brett Dennen

zondag 25 mei 2008

Wiki

Wiki is snel. Dat weet ik nu. De informatie hierover op 23 dingen enorm veel. Was wel even lezen maar het is me duidelijk. Vooral dat van de kampeervrienden was een heldere uitleg en een goed voorbeeld over de functie van een wiki.Voor mijn hobby (kaderlid van een voetbalclub) kan een wiki handig zijn bij het organiseren van een toernooi of e.d. Als bibliotheek kun je het misschien ook gebruiken. Het voorbeeld van Deventer is een mooie. De valkuil hierbij is denk ik dat je moet zorgen de informatie in een wiki ook dicht bij het onderwerp te laten. De Deventer wiki heeft hier al last van. Ik vond het ook leuk om in de oude wiki`s te kijken om te zien dat de documenten steeds een aanvulling of een wijziging krijgen. Zo nu verder met maken van de EK 2008 poule van de Bibliotheek Enschede. De pouledirectie bestaat ook dit jaar weer uit onze webmaster en ondergetekende. Poule is vanaf morgen beschikbaar.

zaterdag 24 mei 2008

10de ding

Del.i.cio.us lijkt me handig voor mensen die veel sites bezoeken. Alles mooi op de rij zodat je op trefwoord snel je favoriete pagina`s terug kan vinden. Toevoegen gaat vrij simpel. Thuis bezoek ik vaak dezelfde sites en kan het handig zijn wanneer dat er wat meer worden er tags aan te hangen. Ik zou dan trefwoorden gebuiken als vakantie, sport, muziek en fotograferen. Voor de bibliotheek zie ik del als een manier om bijvoorbeeld onze databanken en andere relevante informatie te clusteren zodat de inlichtingen medewerker daar snel toegang toe heeft. Je moet het dan wel weer up to date houden. Op de 23 dingen tour heb ik al diverse accounts aangemaakt. Ik zal er zeker een aantal blijven gebruiken maar ook een stel niet. Blijft dat jaren op het internet hangen? Dat zullen er heel wat zijn lijkt me zo. Het is maar een gedachte.

maandag 19 mei 2008

Web 2.0 tot zover

Nou ja om nu een visie te geven is misschien een beetje lastig. Ten eerste zoals ik het zelf heb ervaren. Tot nu toe werk ik met plezier aan de opdrachten en ontdek de diverse dingen.Soms lukken zaken direct en dan zit je weer te balen wanneer je denkt het voor mekaar te hebben en het niet zo blijkt te zijn. Er komt in korte tijd veel op je af. Ik vind het dan ook prettig dat je het tempo waarin je dingen leert zelf kunt bepalen. Ik probeer er geen race van te maken hoewel ik steeds nieuwsgieriger aan het worden ben naar wat het volgende weer is. Als je er dan met collega`s over praat geeft het weer wat extra motivatie verder te gaan. Dat is leuk.Ik zie uit naar de dingen waarbij muziek een rol speelt.Ik gebruik voor het werk en privé veel Excel. Ik kan daar redelijk mee overweg en ken de mogelijkheden van het programma.Ik schrijf dit om aan te geven wat de 23 dingen voor een gevoel bij mij geeft. Bij de 23 dingen heb ik steeds het gevoel alleen nog maar te ruiken aan de diverse mogelijkheden van bijvoorbeeld opmaak van je blog, flickr of netvibes.Niet het gevoel wat ik dus bij Excel heb. Het lijkt net op wanneer je de cultuur van een mooie plaats hebt bekeken en je in de auto op de terugweg erachter komt dat je nog veel mooie dingen niet hebt gezien. Oké, wat kunnen we voor de bibliotheek hier nu mee gaan doen.Wat ik tot nu heb gezien kan ik niet koppelen aan de behoeftes van onze klanten. Voor zover we al weten wat onze klanten zijn en wat ze van ons willen en verwachten op dit gebied.Natuurlijk kunnen we een fotopagina maken of iets doen met rss maar is het dan niet teveel van het zelfde? Web 2 is er denk ik ook om groepen samen te brengen. Data delen op het net met anderen. Dat lijkt mooi maar heeft ook zijn schaduwkanten. Immers veel zaken zijn toegankelijk voor een grote groep en daar kunnen ook mensen bij zijn die het niet zo nauw nemen met fatsoen en erger etc. Wees hierbij dus niet te goed van vertrouwen. Tja de argwaan blijft toch een beetje in me zitten. Ik denk vaak wie heeft hier nu zoveel belang bij? Consumeren maar!?.

dinsdag 13 mei 2008

Borger wandeling ding 6/7


Drente 025
Originally uploaded by Tukkerontour
Een klein vennetje in een mooi natuurgebied nabij de Drentse plaats Borger. Inmiddels heb ik redelijk wat foto`s op mijn flickr staan. Ik heb o.a. ook wat vakantiefoto`s uitgewisseld. Is handig en je hoeft niet meer dingen op een schijfje te branden of te versturen per mail. Soms neemt het uploaden wat meer tijd in beslag maar dat kan ook met de beschikbare ruimte te maken hebben. Ik heb de tour op de site ook gedaan. Heel mooi al die diverse foto`s die zo maar beschikbaar zijn. Ik ben wat voorzichtig en haal toch maar mijn foto`s na een tijdje weer van mijn account af. Mooi is de optie om een foto direct te kunnen uploaden naar je blog (blog this foto). Ik ga vast later meer met flickr doen. Maar ik flickr maar op. Op naar het volgende ding.