zondag 27 april 2008


Tot en met de pinksterdagen even geen 23 dingen maar andere dingen. Vakantie!!

zondag 20 april 2008

Feed the feeds (used by permision)

Na aanmelding bij netvibes, wat geen problemen gaf, diverse feeds er op gezet. Overigens is het via de instelling van de netvibespagina gemakkelijk alles overzichtelijk te houden. Je kunt voor het op pimpen diverse sjablonen gebruiken. Leuk. Jammer dat er nogal wat sites zijn welke ik regelmatig bezoek die geen rss hebben. Maar zoals ik gelezen heb zal dat in de toekomst anders (lees meer) worden. Waarom dat rss icoontje nodig is vraag ik me af. Waarom kunnen we niet gewoon de url knippen en plakken? Netvibes zal misschien je favorieten op den duur overbodig maken. Op de pagina van google kun je overigens heel goed zoeken naar rss feeds. Lastiger is dat het toevoegen in bepaalde gevallen niet lukt. Ik had problemen bij nu.nl. Later bleek dat je specifiek, bijvoorbeeld de sport van nu.nl kan selecteren. Dat is handig en ik heb gezien dat de landelijke dagbladen ook die mogelijkheid hebben.Ik gebruik thuis vista en heb op het bureablad direct toegang tot de feeds Misschien maak ik van netvibes wel mijn startpagina.

donderdag 10 april 2008

Big Brother

(foto) Hondsbossche & Pettener Zeewering (zonder tegenwind)
Stond vanmorgen op en dacht gelijk aan mijn blog. Web 2.0 heeft zoals ik gelezen heb heel veel goede kanten en mogelijkheden. Het delen van informatie. Met vrij toegangs mogelijkheden. Voor een select gezelschap of voor iedereen die het maar wil lezen. Dan bekruipt mij toch een beetje het gevoel van wat maandag bij de vpro op tv te zien was en wat eerder te lezen stond in een interview met Andrew Keen. (de man die gister bij de introductie van 23 dingen wat negatief werd neergezet) Hij wijst naar mijn gevoel ook naar de mindere kanten van het Internet en zijn gebruikers. Het lijkt er op dat het steeds meer er op aan komt of je een bepaald kunstje goed kan en de inhoud daar wat meer ondergeschikt aan is. De jeugd met name knipt en plakt er wat af zonder af vragen of dit wel goed en juist is. Oké hier kunnen we het er nog wel even langer over hebben. Wat mij opviel is dat het aanmaken van mijn blog vrij snel ging. Het is makkelijk mede omdat Google in samenwerking met blogger dit mogelijk maakt. Via mijn Gmailaccount (misschien wel de latere opvolger van email of andersom) kon ik vrij snel een blog aanmaken. Mooi dat dit allemaal kan maar ik heb wel het gevoel dat de firma google dit doet om mijn verdere stappen op het net in de gaten te houden. Nou weet ik wel dat er allemaal regels voor zijn i.v.m. privacy maar toch.http://nl.wikipedia.org/wiki/Andrew_Keen

woensdag 9 april 2008

Het begin is er

Ja het begin is er. Een leuke ervaring. Na het startschot en de boeiende introductie van 23 dingen vanmorgen had ik een wat afwachtende instelling die misschien wel een tukker eigen is. Vandaar "niet geschoten is altijd mis". Met ander woorden we gaan ervoor. Morgen eens kijken wat er te doen is met de instellingen van mijn blog. Misschien kunnen we het wat opleuken.